Warning: Array to string conversion in /home/softubbg/leaknomore.eu/wp-content/themes/zakra/inc/helper/utils.php on line 608
Често задавани въпроси - LeakNOmore.eu

FAQs

често задавани въпроси

Използване

Да, може, но е възможно да е трудно, тъй като тъканите са по-стегнати отколкото когато сте в цикъл, а и цервиксът е по-високо.

Не. Когато чашката Merula е поставена правилно, не трябва да я усещате. Не трябва да предизвиква неприятно чувство и със сигурност не болка. Ако усещате чашката неудобно е възможно цервиксът да не е правилно поставен в чашката или дръжката да е твърде дълга и да предизвиква раздразнение на входа на вагината.

Ако това е случая, опитайте да промените позицията или да адаптирате дръжката според инструкциите. Дайте си достатъчно време и ако е нужно си починете, докато търсите правилната позиция, не бързайте. Не е нетипично опитите да отнемат 1 до 4 менструални цикъла.

Ако въпреки всички опити все още не можете да поставите Merula в удобна и непротичаща позиция, не се колебайте да се свържете с нас!

В този случай цервиксът не е правилно поставен вътре в чашката. Открийте къде се намира цервиксът Ви в момента, като го напипате преди да поставите чашката, и опитайте да я насочите в тази посока. Завъртане на чашката докато напъвате с мускулите на тазовото дъно в същия момент обикновено помага да се намести цервиксът вътре в чашката.

Ако чашката се поставя лесно и не е толкова лесно да я извадите пак отново, то най-вероятно е позиционирана правилно.

При вагиналната пенетрация има риск от нараняване. Чашката трябва да бъде извадена преди това.

Чашката не трябва да се дърпа за дръжката преди вакуумът да е развален. С леко зигзагообразно придърпване на дръжката чашката може да се издърпа достатъчно ниско, за да я стигнете с пръст. Чашката в този момент се държи за дръжката и вакуумът се освобождава като натиснете чашката с пръст. След това чашката може лесно да бъде извадена.

Разбира се! Чашките Merula са подходящи за всякакъв вид спорт и остават на място дори при силно напрежение върху мускулите на тазовото дъно. Също така е оптимално решение във вода, тъй като кръвта не може да изтече и да попадне във водата.

Почистване

Не. Препаратите за съдомиялна са твърде груби и могат да наранят материла, от който е направена чашката. Освен това препаратите за съдомиялна и остатъците от ароматизатори не трябва да влизат във вагината. Същото се отнася и за пералнята и перилните препарати.

Хемоглобинът, който дава червеният цвят на кръвта, има силно оцветяващо действие. Чашката може да промени цвета си с времето, дори при старателно почистване. Но това не е причина за безпокойство, ако чашката се изварява редовно.

Препоръчваме да преминете на еднократни продукти, когато имате инфекция. Ако въпреки това се е случило да използвате чашката през този период, то идеалният вариант е  чашката да бъде професионално автоклавирана. В домашна среда може да изварите чашката във вряща вода 3 пъти за 20 минути с щипка оцет или лимонена киселина.

Размери

Менструалната чашка Merula се предлага в два размера: стандартен – Merula и екстра голяма – Merula XL.

Стандартния размер – Merula е направена по начин, който да пасва на почти всички жени. Ако е твърде дълга за Вас, може просто да премахнете едно или две от стъпалата на дръжката като използвате ножичка за нокти. Благодарение на кръглата форма ширината на чашката се адаптира индивидуално според Вашите нужди.

Merula XL е направена за жени с много обилно течение. С двустепенната стълбичка може да се адаптира за средно висок или високо разположен цервикс. Ако цервиксът Ви е изключително нисък или чувствате вагината си изключително „тясна“ е възможно Merula XL да е твърде голяма за Вас.

Всички чашки Merula имат една и съща степен на твърдост. Чашката е създадена специално да стои на място придържана от мускулите на тазовото дъно и да не протича.

Чашката се сгъва преди да се постави. Има различни начини на сгъване, които може да използвате. Така не е много по-голяма от тампон. Поставя се лесно и комфортно, благодарение на повърхността си. Стандартния размер чашка Merula  може да се носи от млади момичета на 12-13 години до възрастни жени почти в менопауза.

За жени с ниско разположен цервикс Merula XL може да е прекалено дълга. За жени с изключително тесен вагинален канал малко по-големия диаметър може да е неудобен. В тези случаи препоръчваме стандартния размер Merula.

Обща информация

Просто защото намираме разнообразието от цветове за страхотно и всеки си има любим цвят.

Всички оцветители, които използваме в продуктите, са сертифицирани и трайно разпръснати в силикона.

Менструалните чашки Merula са направени от 100% сертифициран медицински силикон. Използваме материал, от който се правят също временни импланти. В него няма пластификатори, Бисфенол А (BPA) и животински съставки.

Чашките Merula се произвеждат единствено в Германия.

При наличието на малки дупчици е по-лесно да влезе въздух в чашката, докато я поставяте, което прави разгъването по-лесно. Чашките Merula нямат тези малки дупчици, но също така не е нужно чашката да се разтвори напълно. Като не включихме тези дупчици искахме да подсигурим задържането на чашката на място от мускулите на тазовото дъно във всякаква ситуация, като така тя да не може да излезе или протече дори когато е напълно разгъната (например сутрин, когато се събудите). Също така, при някои жени през тези дупчици може да влезе вода при къпане или плуване, което означава, че чашката трябва да се изпразни бързо след това, за да няма протичане. Това не може да се случи с Merula.

Силно Ви съветваме да не добавяте сами „дупчици“ върху менструалната чашка. Това ще увреди нейната ефективност.

Лекият вакуум, който Merula образува, не може да окаже влияние върху спирала, която е добре поставена. Дори когато изваждате чашката дърпащото движение трябва да окаже влияние само върху външната част на цервикса, а не връзките вътре. Но все пак е важно вакуумът винаги да бъде освобождаван внимателно преди чашката да се извади. Също така при изваждане е важно да се уверите, че не сте захванали връзките на спиралата когато изваждате чашката.

Имайте предвид, че спиралите и другите вътрематочни средства за контрацепция могат да бъдат изхвърлени от тялото през първия месец от носенето им, без значение от продуктите, които използвате. Естествено, това изхвърляне се случва по време на менструация.

Разни

Да, по принцип това е възможно. Все пак хименът може да се разкъса и сам, например по време на спорт, или може да е много тънък. От друга страна при някои жени е възможно хименът да остане дори и след естествено раждане.

Цервиксът е отворът на матката към вагината. Предната част на цервикса, която се издава наоред във вагината, се нарича ектоцервикс и обикновено е кръгла или конусовидна. Обикновено варира при жените на размер от този на череша до този на орех. Малкият отвор в ектоцервикса, през който менструалната кръв изтича по време на цикъла, се нарича цервикална ос.

В тази точка е бил инжектиран силиконовият разтвор през много малък отвор във формата за отливане. Оцветяващите пигменти са различни по размер. Най-големите частици може да се образуват по време на инжектирането, като в края на процеса те са избутани във формата и така се получава цветно петно. Цветното петно не влияе на функционалността на чашката.

Към началото